Over Zamaradi Communications

Beste lezer,

Mijn naam is Emeraude van Deenen, en ik ben oprichter en eigenaar van Zamaradi Communications. Als kind las ik al alles wat los en vast zat – op mijn elfde had ik alle kinder- en jeugdboeken in de plaatselijke bibliotheek verslonden en gebruikte ik stiekem mijn moeders pasje om ook alle volwassenenboeken te kunnen lezen. Naast deze grote liefde voor geschreven tekst – de zogenaamde Ars Poetica – heb ik ook altijd grote interesse gehad in verbale communicatie en overtuigingskracht – de Ars Retorica. Datgene wat deze twee gebieden met elkaar verbindt is taal; ik ben altijd geïntrigeerd geweest door hoe krachtig taal kan zijn, en hoe nonchalant we het tegelijkertijd in het dagelijkse leven inzetten voor uiteenlopende communicatie.

Het was voor mij dan ook een logische stap om na het behalen van mijn atheneumdiploma Literatuurwetenschap en Nederlands te gaan studeren. Gestuurd door ambitie begon ik al aan het begin van mijn studie aan een carrière te bouwen: Alexander Goede, eigenaar van Katakura WBLC (die ik tot op heden zeer dankbaar ben en die nog steeds een belangrijke opdrachtgever is), zag iets in mij en leidde me – naast mijn studie – op tot taaldocente. Ook kreeg ik de kans om stage te lopen bij de gerenommeerde kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Emanuel Querido (ook nog steeds een belangrijke opdrachtgever) waar ik alle kneepjes van het redacteursvak leerde. Door deze werkervaringen is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen, en werd ik door steeds meer bedrijven in dezelfde branche gevonden. Gedreven door een ondernemersgeest (en nog steeds diezelfde ambitie) richtte ik nog tijdens mijn master (waar ik cum laude voor afstudeerde) een onderneming op: Zamaradi Communications zag het licht.

Sinds die tijd heb ik al veel opdrachtgevers mogen verwelkomen voor wie ik diverse, uiteenlopende opdrachten heb uitgevoerd. Iedereen die diensten nodig heeft op het gebied van de Nederlandse taal is welkom, en ook ben ik altijd op zoek naar professionele freelancers om mijn team te versterken.

Als u kiest voor Zamaradi Communications kiest u voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Wij houden altijd uw doelen en wensen voor ogen, zodat we samen onze schouders eronder kunnen zetten.